Historia

Kotka Mix on perustettu vuoden 2003 alussa ja on palvellut asiakkaitaan aina siitä lähtien. Vaikka Kotka Mixin historia on pitkä, aseman historia ylettyy kauas pidemmälle. Huoltoasema on ollut nykyisellä paikallaan jo yli puoli vuosisataa. Paikan historia ulottuu aina vuoteen 1960 asti.

Shell Metsola

Vuonna 1960 Oy Shell Ab rakennutti Kotkan Metsolaan huoltoaseman, jonka avajaiset vietettin 15.3.1960. Aseman nimeksi tuli Shell Metsola, jota se käytti aina vuoden 2002 loppuun saakka. Asema on kuuluisa osaksi siitä, että siellä on rakennettu Suomen ensimmäinen autonpesukone. Autonpesukoneen valmisti Rateko ja myöhemmin syntyi Tampereelle Tammermatic. Lisäksi Öljy-yhtiö huollatti asemalla sen aikaiset öljyrekat, jotka ajoivat öljyä öljysatamasta.

Vuonna 1986 yhtiö purki vanhan kiinteistön pois ja rakennutti nykyisen aseman. Siihen aikaan oli tapana jättää joistakin asemista kahvilat rakentamatta, joten nykyisen aseman kahvilatilat on muutettu jälkikäteen. Huoltomiehen toiminta lopetettiin vuonna 2001, koska palvelu siinä muodossaan ei kannattanut enää. Vuoden 2002 lopulla yhtiö myi rakennuksen kauppiaalle ja lähti pois mittarikentältä.

Shell Metsola huoltoaseman ilmakuva vuodelta 1999. Tarkastele lähemmin klikkaamalla kuvaa

Kotka Mix

Shell Metsolan suljettua ovensa Shell-kauppiaana jo vuodesta 1993 asti toiminut yrittäjä perusti nykyisen Kotka Mix Ky:n. Kotka Mix avasi ovensa asiakkailleen vuoden 2003 alussa. Yhteistyö St1:n kanssa alkoi seuraavana vuonna ja Kotka Mix oli St1:n ensimmäinen ns. miehitetty asema Kotkassa. Avajaiset vietettiin 18.6.2004.

Avajaisissa saunottiin pihalle parkkeeratussa saunarekassa, syötiin ruokateltan antimia ja todistettiin Elvis livenä.

Vihreämmin

Vuonna 2008 Kotka Mixin vanha autonpesukone vaihdettiin uuteen ympäristöystävällisempään vaihtoehtoon ja kolme vuotta myöhemmin Kotka Mixistä tuli ensimmäinen maalämpöön siirtynyt huoltoasema Kotkassa.

Maalämpöputken poraamista vuonna 2011.

Asemapaikka 50 vuotta

Asemapaikan 50-vuotispäivää vietettiin 15.3.2010.

Vielä vihreämmin

Vuonna 2018 Kotka Mixin katolle asennettiin yhteensä 54 aurinkopaneelia.